Spoiler alert!! de Hoogtepunten uit de cliffhanger

Let op! Wil je nog niks weten over de cliffhanger, lees dit dan niet!
Ondertussen is de zomercliffhanger al te zien op Videoland. We willen niet al teveel vrijgeven omdat er veel fans zijn die de cliffhanger aanstaande vrijdag “ouderwets” willen bekijken op RTL 4, maar hierbij alvast een aantal belangrijke hoogtepunten. 

Vorige week was er al een teaser te zien waarop Rik een kuil aan het graven was samen met Bing. Jos “de Beer” heeft lugubere plannen voor “Rikkemans” en “Stevie Wonder”, zoals hij ze noemt.

Lucas en Felix in Boks
Terwijl Jos druk bezig is in het bos, heeft hij opdracht gegeven om ook op andere plaatsen in Meerdijk de boel op stelten te zetten. In het begin van de aflevering is al een “eerder die avond” te zien, zoals GTST de laatste tijd vaker doet. Lucas en Felix krijgen door dat er iets mis is in Boks als hun training voortijdig eindigt met vlammen.

Pyromaan Marco
Jos heeft Marco opdracht gegeven om Boks in brand te zetten, iets wat Marco wel goed in de oren klinkt. Marco gebruikt drie molotovcocktails en de vuurzee verspreidt zich razendsnel en zoals een echte pyromaan betaamd, staat Marco duidelijk te genieten van zijn werk.

Vrolijke Rover
Rover is eerder die avond nog vrolijk. Zijn missie om asielzoekers op te vangen in Meerdijk eindigde met een informatieavond waarbij hij veel succes behaalt. Eerder in het seizoen is wethouder de Blanke al te zien en die lijkt nu overtuigd van Rover zijn argumenten. Ook Kimberley praat weer tegen hem. Het lijkt alsof Rover zijn avond niet meer stuk kan!

Overigens: Eerder deze week werd Buddy (Rover) gespot in Edam voor GTST opnames in tuincentrum Lokkemientje. Rover overleeft de cliffhanger dus.

De onmogelijke keuze van Sjoerd
Zowel Aysen als Rikki konden niet op tijd weg komen en werden geraakt door vallend puin. Sjoerd staat dus onverwachts voor een onmogelijke keuze: Hij kan maar één iemand redden… Word dat Rikki, zijn geliefde en moeder van zijn kinderen of zijn ex-vriendin Aysen die hem eerder dit seizoen dumpte en zelfs abortus pleegde van zijn kind toen ze er achter kwam dat Sjoerd vreemd was gegaan met Rikki? 

Niet echt meer een verrassing
Het is al breed uit in het nieuws geweest, dus echt een verrassing zal het niet voor je zijn. In de aftiteling is te zien hoe er op een wijngaard in Frankrijk de telefoon gaat. Een man neemt op en met die onmiskenbare stem hoor je hem zeggen “… Allo? Hey, wat leuk dat je belt. Hoe is het met je? Wat zeg je… Maar? *…………..Wanneer is de begrafenis?” 

De camera zoomt uit en je ziet Jef met een ernstig bezorgde blik. Die gaan we dus volgend seizoen (tijdelijk) terug zien!

Het lijkt er dus op dat er sowieso één iemand overlijd. Maar… Gaat het dan mis in Boks? Of is er misschien ergens anders iets mis gegaan? Helaas zullen we voor het antwoord tot 4 September moeten wachten! Dan begint het nieuwe seizoen.

Afbeeldingen: ©Videoland

Geef een reactie