Een maand geleden vertelde Oscar Aerts via ..." />

Oscar Aerts moet onder het mes

Een maand geleden vertelde Oscar Aerts via instagram dat hij het syndroom van Cushing heeft. Zijn gezicht begon te zwellen en dat terwijl hij goed at en veel sportte. Dit weekend vertelde hij aan het blad Weekend dat hij geopereerd moet worden.

Oscar Aerts speelde Vincent Muller in Goede tijden Slechte tijden, tegenwoordig is hij in meerdere Nederlandse films te zien.

“Ik ben teleurgesteld in het nieuws van mijn artsen”, zegt hij tegen Privé. “Ik kijk natuurlijk niet uit naar de operatie en had liever gehad dat ik met de medicijnen geholpen was geweest, maar aan de andere kant ben ik blij dat de mogelijkheid er is,”

Met de operatie word de hypofyse uit zijn hersenen verwijderd. De hypofyse maakt het hormoon cortisol, bij mensen met het sydroom van Cushing wordt er teveel cortisol aangemaakt. De operatie is risicovol, omdat de hypofyse midden in de hersenen ligt en ook nog is heel erg klein is.

‘Na een periode van onderzoeken is bij mij Het Syndroom van Cushing vastgesteld. Het syndroom van Cushing is een hormoon aandoening, die wordt gekenmerkt door een verhoogd gehalte aan bijnierschorshormoon (cortisol) in het bloed. Ik slik nu medicatie en over een aantal weken zal blijken of een operatie noodzakelijk is.”

Oscar Aerts ziekte

foto: instagram oscaraerts

13 comments

Geef een reactie