GTST beleeft vrij..." />

GTST stevent af op schokkende 5500e aflevering

GTST beleeft vrijdag 13 januari haar 5500e aflevering en pakt op alle fronten uit. De aflevering, al te zien via Videoland, gooit het leven van veel Meerdijkers volledig overhoop. Wie niet meer wilt weten, kan nu nog stoppen met lezen!

Soaps als GTST worden er weleens van beticht verhaallijnen eindeloos te rekken. Je kunt weken niet kijken en nog altijd weinig missen. Dat is bij de 5500e aflevering alles behalve het geval, zelden gebeurde zoveel in 22 minuten minuten. Helaas voor de soapies zijn er echter meer slechte dan goede tijden te vieren.
Huwelijk Anton & Linda

Kapstok van de aflevering is het huwelijk tussen Anton (Joep Sertons) en Linda (Babette van Veen) die elkaar het ja-woord geven samen met Linda’s dochter Sam (Stijn Fransen) en de ongeneeslijk zieke Olivier (Ziggy Knel). De dag kan niet mooier beginnen, vooral omdat Linda in het geheim heeft gezorgd dat Antons’ andere zoon Tim (Beau Schneider) bij de ceremonie aanwezig kan zijn.

Linda’s ex-man Bill Norris (Bart Oomen) is logischerwijs ook van de partij, hij mag zijn dochter weggeven. Het is al snel duidelijk dat er nog iets broeit tussen de voormalige echtelieden. Als Linda na de ceremonie zich even terugtrekt om zich op te frissen, wordt ze verrast door Bill die haar zoent. Al snel heeft het stel seks in de kelder van de Rozenboom terwijl bruidegom Anton nietsvermoedend de taart aansnijdt.

Na het vluggertje volgt een nieuwe ramp: Sam krijgt op de mooiste dag van haar leven de ergste klap denkbaar als haar kersverse echtgenoot ineens een bloedneus krijgt en in elkaar zakt. Gelukkig is er een dokter in de zaal in de persoon van Anton, die net zijn glaasje lekker leegdrinkt. Misschien komt daardoor zijn medische expertise in het geval van Olivier niet verder dan een verstandig, maar voor de hand liggend: “Snel, bel 112!”.

Kinderen geen bezwaar

De 5500e brengt ook een eind aan de langslepende verhaallijn rond Teddy, het dochtertje van Rikki (Robin Martens) dat ze kreeg met Thijs (Miro Kloosterman) terwijl ze er van overtuigd was dat de kleine meid verwekt was na een slippertje met Sjoerd (Guido Spek). Nu Teddy met een zeldzame leveraandoening in het ziekenhuis voor haar leven vecht en een orgaandonor nodig heeft, komt de waarheid eindelijk boven tafel.
Twee voor de prijs van 1

Sjoerd biechtte het nieuws over Teddy op aan zijn vriendin Aysen (Dilan Yurdakul) vlak voordat ze hem wilde verrassen met het feit dat ze zwanger van hem was. Verraden en verdrietig maakt Aysen het uit en plant zelfs een abortus. Tegelijkertijd gelooft Thijs niets van Rikki’s verhaal en bewijst met een DNA test dat hij de echte vader van het meisje is. Sjoerd wordt de toegang tot Teddy ontzegd en hoort dan van Noud (Ruud Feltkamp) wat Aysen van plan is.

Hij spoedt zich naar Aysen en houdt een gloedvol betoog in een poging haar te overtuigen het kindje te houden. Maar de procedure is al achter de rug. Hij is te laat. Met een kille blik laat ze Sjoerd verbijsterd achter.

 

Geef een reactie